Folkhälsostafetten

- Så du jobbar med folkhälsa... Vad innebär det?

Folkhälsoarbete bedrivs numera på de flesta kommuner i Sverige och även i olika former på landsting, länsstyrelser, statliga myndigheter, i föreningar och på företag. Folkhälsa är ett brett ämne som inkluderar många sorters hälsofrämjande och förebyggande arbete. Just därför är det inte alltid lätt att beskriva exakt vad man jobbar med som folkhälsovetare och som folkhälsostudent är det inte heller helt klart vad det egentligen är för jobb man kommer få.

Så hur ser egentligen en arbetsdag ut för någon som jobbar med folkhälsa? Berätta om det i Folkhälsostafetten tillsammans med andra folkhälsovetare!

Det enda du behöver är ett Google-konto/gmailadress och några minuter över under en vecka eller två för att berätta om hur folkhälsoarbetet ser ut hos dig. Också folkhälsostudenter eller politiker är välkomna att delta. Ni kan också vara flera från samma arbetsplats som bloggar tillsammans eller så kan ni skriva ett inlägg eller två och skicka via mail så publicerar vi det! Om vi blir många som vill vara med och skriva kommer medlemmar i SFFF ha förtur.

Skicka en intresseanmälan via mail till malinsturk@gmail.com med följande info:
  1. Ditt namn, arbetsplats och arbetsuppgift.
  2. Din gmail-adress.
  3. Under vilken tidsperiod du kan blogga.
Vi bjuder sedan in dig till den här bloggen och du får instruktioner för hur du loggar in och uppdaterar inlägg. Du bloggar under en till två veckor och sedan får nån annan ta över stafettpinnen. Du bloggar som privatperson om du inte kommer överrens med din arbetsgivare om något annat.

Passa på att dela med dig av dina erfarenheter till kollegor, studenter, blivande studenter, politiker, folkhälsosamordnare, folkhälsoplanerare, hälsopedagoger, folkhälsovetare och andra. Vilka metoder använder du, vilka rapporter är bäst, vad får en föreläsare kosta, vilken politik främjar folkhälsan, hur ser arbetsmarknaden ut och är det okej att bjuda på söta kakor till folkhälsomötet? Tillsammans kan vi främja och utveckla svenskt folkhälsoarbete!