tisdag 10 maj 2011

Fackförbund

Fick här om dagen första numret av Akademikerförbundet SSR's nyhetsbrev via mail. Jag har varit med där under hela studietiden och har fått bra hjälp de få gånger jag ringt dem med frågor, även om jag ibland tycker att folkhälsovetare hamnar lite i skymundan från den stora grupp socionomer som verkar vara med i förbundet. Så jag blev positivt överraskad över nedstående info i nyhetsbrevet. Lönen i sig tänker jag inte kommentera (men det är fritt fram i kommentarsfältet!) utan jag blev mest glad att vi som yrkesgrupp äntligen fått lite mer specifik info:

I Akademikerförbundets broschyr ”Ditt jobb och din lön” för 2011 har förbundet lagt en rekommendation på ingångslön för folkhälsovetare på minst 22 500 kr. Utvecklingen har varit mer positiv än vad förbundet vid broschyrens framtagande förutsåg, vilket är glädjande. Med anledning av detta behöver en justering uppåt göras. Den rekommenderade ingångslönen för en nyexaminerad folkhälsovetare utan erfarenhet är därför för 2011 24 000 kr.

Vet inte om det finns något annat fackförbund som är mer givet för folkhälsovetare. Vilka fackförbund är ni med i?

2 kommentarer:

  1. Det mest givna fackförbundet för hälsovetare, dvs akademiker inom folkhälsa, idrott, friskvård och hälsa är Saco och ett medlemskap i HälsoAkademikerna. Läs mer om förmånerna på www.halsoakademikerna.nu

    SvaraRadera
  2. SSR är jag med i, tycker det passar bättre än HälsoAkademikerna om man som jag inte är så inriktad mot friskvård och liknande.
    /Klara

    SvaraRadera